BlogMotivatie

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit mijn comfortzone gaan, laten zien dat ik meer kon dan ik dacht. Al eerder schreef ik een blog over dat het roer bij mij omging. Dat leidde tot een vitale 2.0-versie van mijzelf. En zo bevond ik mezelf vorig jaar ineens op het parcours van MudMasters in Biddinghuizen. Wat ik er deed? Laten zien dat ik het kon en we zijn met een groep ๐Ÿ˜‰ Het gaf vleugels, zoveel dat ik dit jaar weer meedoe. Met dezelfde twijfels en ongetwijfeld weer met dezelfde trots als het achter de rug is.

Een jaar eerder kon ik nog geen kilometer kon hardlopen en nu stonden er vele kilometers door modder en over obstakels op het programma. En ik stond daar, met een angst voor dat soort gekke en hoge dingen. Euhmโ€ฆ.goed idee Jessica! Zoals gezegd, we gingen met een groep van mijn sportclubje. Samen zouden we de finish halen. Mooi motto. Ik moest het eerst zien en dan geloven. Terwijl de coach zei dat je het moet geloven om te zien.

Onnodig negatief
Negatieve gedachtes bezochten me in de dagen voorafgaand aan het evenement. Hoe ik zou blijven hangen, steken, vallen, niet meer durfde, er niet door zou passen, iedereen in de weg liepโ€ฆ.. Kortom, ik deed alles wat je niet moet doen. Gesprekken met gedachten in je hoofd voeren, levert vaak geen plezier op. En al die beren die ik had bedacht, ik kwam ze niet tegen. Op het moment dat we van start gingen, was er een verbroedering. Niet alleen uit mijn eigen groepje, ook wildvreemden helpen je een handje, of in het geval van mudmasters: ze geven je een zetje, zodat je wel over een obstakel komt!

Yes, you can!
Mijn zelfvertrouwen groeide, omdat ik ergens onderweg besloot het gewoon te doen. Van een metershoge glijbaan, staande op een schavot boven water; niet wetende wanneer die open klapte en je het water invloog, over muren klauteren, hangende als Tarzan over water vliegen, slingerend als een aapje over een zwembad en veel meer.

Ging het allemaal goed? Nee hoor, ik viel meermaals naar beneden in het water. Kwam zonder hulp echt niet overal overheen en knalde regelmatig ergens tegenaan (blauwe knieรซn!). Maar ik deed het wel. En na de laatste hindernis kwamen we samen over de finish. Het was het moment dat ik mijn 2.0-versie echt geloofde. Ik kon kilometers hardlopen, door modder ploeteren, over hindernissen heen, mijn angsten overwinnen. En bovenal, we deden het samen. Ieder van ons overwon die dag angsten en samen haalden we de finish. Dit jaar gaan we weer, uit je comfortzone gaan; dat gevoel geeft vleugels!

Ben jij wel eens echt uit je comfortzone gegaan? Wat leverde het je op? Laat het hieronder weten of mail ons: info@mijnlevensreis.nl

Jessica Fiks
Jessica Fiks
Mede-eigenaar van Mijn Levensreis. Door te genieten en een positieve bril op te zetten, leef je bewust jouw leven. De beste tijdsbesteding toch?
Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelfย 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

ontvang gratis

Wat vind jij?
Laat hieronder een reactie achter…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelfย 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Nog meer lezen?
Meer inspiratie voor motivatie & positiviteit

Welke rol speel jij in jouw leven?

Welke rol speel jij in jouw leven?

In 2022 ga ik zelf weer een reis maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik sta aan de start van de NLP Practitioneropleiding. Tijdens mijn kennismakingsgesprek ging het onder meer over rollen en de vraag: wie ben je? De dagen vliegen voorbij. We rennen en...

Lees meer
Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren

Mediteren, het leek me niets voor mij. Ik zag mezelf niet minutenlang in kleermakerszit รฉรฉn worden met de natuur. Zweverig, dat vond ik het. Nu ben ik erachter dat het niet zo is. Mediteren is voor mij niet meer en minder dan je hoofd leegmaken. Even aan niets denken...

Lees meer

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelfย 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Ontdek jouw levensreis
bewust vanuit jezelf

Via welke route kom je op jouw reisbestemming? Leef jij jouw leven, of het leven dat anderen jou opleggen en van je verwachten?
Neem het stuur zelf in handen!
Download gratis onze routekaart met basiswaarden voor jouw levensreis.

De routekaart is onderweg naar je inbox!