BlogPositiviteit

Positiviteit, altijd maar positief?

Mijn Levensreis houdt ervan om een positieve bril op te zetten. Betekent dit dat we dan altijd alleen maar positief zijn? Nee hoor, soms zijn de omstandigheden zodanig, dat er geen positief puntje uit valt te halen. In elk geval niet op dat moment. Geen enkel leven is zonder hobbels en af negatief zijn hoort erbij. Alleen, blijf er niet in hangen. Als je de situatie niet kan veranderen, verander dan de manier waarop jij met de situatie omgaat.

Om te beginnen, wij zijn geen gelukscoaches die zeggen dat alles beter wordt als je positief denkt. Sommige dingen zijn gewoon niet positief te denken en zeker niet op het moment zelf. Natuurlijk kan de situatie er naar zijn dat je niet anders wilt of kunt, dat soort grote gebeurtenissen zijn niet de situaties waarin wij je verder kunnen helpen. Daar is professionele hulp voor nodig.

Deze blog gaat over je gedachten en hoe die invloed hebben op hoe jij je voelt.

Mindset is belangrijk
We hebben het al vaker genoemd, de kracht van jouw gedachtes. Je kunt je soms helemaal laten meeslepen door je eigen hoofd. Voor je het weet zit je in de toekomst, het verleden of in een onrealistische situatie. Vaak komt wat je bedenkt niet uit. Beter is het om te leven in het nu en pas te handelen op het moment dat het nodig is. Het is alleen wel goed om altijd te bedenken dat je een keuze hebt. Boos in een hoekje op de bank blijven zitten helpt je niet verder. Bij negatieve situaties is het prima om te balen en even alles de boel te laten, alleen als je er niet uitkomt, wie help je daar dan mee? (in de put).

Als je blijft leren, is een keuze nooit verkeerd
In onze online cursus hebben we het over een statische- en een groeimindset. Kort gezegd komt het erop neer dat de statische mindset gelooft dat alles zo is en niet kan veranderen. Terwijl iemand met een groeimindset alle situaties aanpakt om ervan te leren. Wanneer je deze laatste mindset hebt, ben je minder bang om een nieuwe weg in te slaan. Natuurlijk gaat het gepaard met twijfel en onzekerheid, dat hebben we allemaal. Je kunt alleen stellen dat iemand met een groeimindset uit elke ervaring het positieve gebruikt om te leren. Zelfs als je faliekant de mist ingaat, kun je daarvan leren. Al is het maar doordat je besluit dat nooit meer te doen.

Wij zijn trouwens geen voorstanders van roekeloos het roer omgooien. Wil je wat anders in je leven? Prima, dat juichen we toe! Onderzoek wat je wilt, hoe je het gaat bereiken, wanneer en met wie. Onze middelen helpen je om dat duidelijk te krijgen.

Hoe blijf jij positief in moeilijke situaties?

chantal
Chantal Nijhof
Mijn naam is Chantal en ik ben al sinds mijn zeventiende werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ik heb wel op meerdere momenten in mijn leven een andere richting gekozen en ik probeer de weg te kiezen wat ik graag wil en niet wat anderen doen. Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik probeer altijd bij mijn gevoel te blijven. Als iets niet goed voelt, dan is het tijd om jezelf te analyseren en te kiezen voor verandering!
Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

ontvang gratis

Wat vind jij?
Laat hieronder een reactie achter…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Nog meer lezen?
Meer inspiratie voor motivatie & positiviteit

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit mijn comfortzone gaan, laten zien dat ik meer kon dan ik dacht. Al eerder schreef ik een blog over dat het roer bij mij omging. Dat leidde tot een vitale 2.0-versie van mijzelf. En zo bevond ik mezelf vorig jaar ineens op het parcours van MudMasters in...

Lees meer
Welke rol speel jij in jouw leven?

Welke rol speel jij in jouw leven?

In 2022 ga ik zelf weer een reis maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik sta aan de start van de NLP Practitioneropleiding. Tijdens mijn kennismakingsgesprek ging het onder meer over rollen en de vraag: wie ben je? De dagen vliegen voorbij. We rennen en...

Lees meer

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Ontdek jouw levensreis
bewust vanuit jezelf

Via welke route kom je op jouw reisbestemming? Leef jij jouw leven, of het leven dat anderen jou opleggen en van je verwachten?
Neem het stuur zelf in handen!
Download gratis onze routekaart met basiswaarden voor jouw levensreis.

De routekaart is onderweg naar je inbox!