positief denken 6 tips om je op weg te helpen
BlogPositiviteit

Positief Denken? 6 Tips om je op weg te helpen!

positief denken 6 tips om je op weg te helpen

Het positieve zien in alle situaties die je overkomen is best lastig, maar positief denken kan je wel op weg helpen om lekkerder in je vel te zitten. Positief denken kan je helpen om bepaalde overtuigingen te gaan doorbreken en in plaats te denken aan een negatief eindresultaat, wat een positieve uitkomst voor je kan doen. Door het glas half vol te zien kan het leven een stuk aangenamer worden.

6 tips om je te helpen met een positieve mindset:

1. Wees open-minded, en probeer niet in hokjes te denken

We zijn allemaal opgegroeid met bepaalde opvattingen over het leven. Het kan daardoor zijn dat we bij bepaalde situaties al snel een oordeel klaar hebben staan. Maar dit hoeft helemaal niet nodig te zijn, het is goed om ergens open-minded in te gaan en te ervaren wat het ons kan brengen. Het kan maar zo zijn dat je erachter komt dat hetgeen wat je dacht helemaal niet in dat hokje past.

2. Leven in het nu

Probeer je geluksgevoel niet in de toekomst te leggen, dat zorgt ervoor dat je nu meer kunt genieten en positiever kunt denken. Het zijn vaak de kleine dingetjes die het kunnen doen, sta eens stil in het leven en wees dankbaar voor wat je allemaal al hebt. Denk niet te veel aan de toekomst, leef in het moment en geniet bewust van alles wat je om je heen hebt. 

3. Denk positief over jezelf

Wees lief voor jezelf, en accepteer jezelf zoals je bent. Zorg ervoor dat je negatieve gedachtes om gaat zetten in positieve gedachtes over jezelf. Dingen die niet goed gaan zijn geen fouten maar leermomenten, zoals we ook in onze online gids vermelden. Laat het stemmetje in je hoofd gezellig met je zijn, zoals je zelf ook tegen je beste vriendin praat.

4. Analyseer je dag

Hoe sta je ’s ochtends op? Zorg je voor voldoende (nacht)rust of ervaar je veel stress? Wat zou er anders kunnen zodat jij je nog beter voelt? Door je dagen te analyseren kun je ervaren waar nog ruimte is voor verbetering. Misschien dat een andere dagindeling je al kan helpen om je beter te voelen en dat dit je ook motiveert om positiever te gaan denken. Lees ook “3 tips om jouw dag een kickstart te geven”.

Mijn Levensreis biedt inspiratie, tips en nog veel meer. Zo kun jij je persoonlijk ontwikkelen, meer zelfvertrouwen ervaren en positief door het leven gaan.We hebben hiervoor een gratis inspiratiegids, een (online) training, challenge, blogs en veel meer ontwikkeld. Zodat jij aan het roer kunt staan van jouw leven. Word je eigen leukste reisgenoot!

5. Vermijd stress

Om positief te kunnen blijven denken kun je beter geen langdurige stress ervaren. Stress heeft invloed op je lichaam en geen positieve uitwerking op je manier van denken. 
Stress vermijden hoe dan? Ga voor jezelf na waar je stress van krijgt en of je daar verandering in kunt brengen. Is het bijvoorbeeld denken in cirkeltjes, ga dan eens kijken of je de cirkel van denken kunt doorbreken. Is het stress op je werk, kan het dan zijn dat je misschien toen bent aan een andere baan?… Of misschien durf je niet goed je grenzen aan te geven en creëer je daardoor stress voor jezelf door dingen te doen die je niet leuk vindt. Er kunnen tal van redenen zijn waardoor je stress kunt ervaren, de kunst is het om te ervaren wat je voelt en hier wat mee te doen. Alleen jij kunt die stap zetten om te kiezen voor verandering.

6. Wat zijn energievreters en wat geeft energie

Is het tijd om bepaalde gewoontes of relaties los te laten? Focus je op datgeen wat je energie en positiviteit geeft. Dat wat energie geeft helpt je op weg om in een goede mindset te blijven.

Wat doet positief denken met je?

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen op onze website, met wie ben jij je hele leven op reis? Met jezelf! Door één te zijn met jezelf, jezelf te accepteren en te waarderen zal het positief denken steeds meer vanzelf gaan.
Door positief en open-minded door het leven te gaan sta je open voor nieuwe ervaringen. Je bent blij en dankbaar met wat je nu al hebt, je mag er zelf zijn. Het kan dan alleen maar beter worden!

Wat is de kracht van positief denken?

Positiviteit heeft invloed op hoe jij je voelt, momenten ervaart en op je lichamelijke gestel. Situaties kun je gaan omdenken naar iets positiefs, fouten worden leermomenten. Het kan je zelfs houvast geven in situaties waarop je op dat moment geen grip hebt. Je staat open voor de dingen die op je pad komen en haalt daar het goede uit.  Het omdenken van situaties kan je dan ook zeker op weg helpen, maar het houdt voor jezelf in de gaten dat je bepaalde gevoelens niet weg stopt, wees eerlijk naar jezelf. Door positief te denken sta je ook open voor anderen, je hebt geen oordeel.

Positief denken over jezelf

Zoals je in deze blog al hebt kunnen lezen. De manier waarop je over jezelf denkt heeft invloed op je uitingen in het dagelijks leven. Je kunt bepaalde overtuigingen hebben over jezelf, maar zijn die ook daadwerkelijk zo? Of is dat iets wat jij jezelf aangepraat hebt. Doe een reset, en begin vanaf vandaag eens positief over jezelf te denken.

Toch willen wij nog even aan deze blog toevoegen, wij weten ook dat je niet altijd maar positief kunt zijn. Soms doen zich er situaties voor waardoor het niet lukt. Lees ook: “Positiviteit. Altijd maar positief?”. Wij hopen door deze tips je op weg te helpen. 

Wil jij aan de slag met de tips uit deze blog? Download dan onze gratis routekaart “Ontdek jouw levensreis”. Wij willen je graag motiveren om aan het roer van jouw leven te blijven staan! Zodat jij jouw ultieme levensreis ervaart. 

chantal
Chantal Nijhof
Mijn naam is Chantal en ik ben al sinds mijn zeventiende werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ik heb wel op meerdere momenten in mijn leven een andere richting gekozen en ik probeer de weg te kiezen wat ik graag wil en niet wat anderen doen. Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik probeer altijd bij mijn gevoel te blijven. Als iets niet goed voelt, dan is het tijd om jezelf te analyseren en te kiezen voor verandering!
Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

ontvang gratis

Wat vind jij?
Laat hieronder een reactie achter…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Nog meer lezen?
Meer inspiratie voor motivatie & positiviteit

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit mijn comfortzone gaan, laten zien dat ik meer kon dan ik dacht. Al eerder schreef ik een blog over dat het roer bij mij omging. Dat leidde tot een vitale 2.0-versie van mijzelf. En zo bevond ik mezelf vorig jaar ineens op het parcours van MudMasters in...

Lees meer
Welke rol speel jij in jouw leven?

Welke rol speel jij in jouw leven?

In 2022 ga ik zelf weer een reis maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik sta aan de start van de NLP Practitioneropleiding. Tijdens mijn kennismakingsgesprek ging het onder meer over rollen en de vraag: wie ben je? De dagen vliegen voorbij. We rennen en...

Lees meer
Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren

Mediteren, het leek me niets voor mij. Ik zag mezelf niet minutenlang in kleermakerszit één worden met de natuur. Zweverig, dat vond ik het. Nu ben ik erachter dat het niet zo is. Mediteren is voor mij niet meer en minder dan je hoofd leegmaken. Even aan niets denken...

Lees meer

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Ontdek jouw levensreis
bewust vanuit jezelf

Via welke route kom je op jouw reisbestemming? Leef jij jouw leven, of het leven dat anderen jou opleggen en van je verwachten?
Neem het stuur zelf in handen!
Download gratis onze routekaart met basiswaarden voor jouw levensreis.

De routekaart is onderweg naar je inbox!