Mijn levensreis blijvend meer energie bewust leven balans in het leven positiviteit
BlogZelfzorg

Anders kijken naar energie

Mijn levensreis blijvend meer energie bewust leven balans in het leven positiviteit

Energie, voor mij nog altijd een ongrijpbaar iets. De ene dag zit je er vol van, de andere dag lijkt het te zijn weggevlogen. Ik zag het boek ‘Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’. Mijn interesse was gewekt, meer energie willen we toch allemaal?

Lezen is een grote hobby van mij het liefst thrillers en detectives, afgewisseld met boeken waar ik iets van kan leren. Het leven in het oosten, Chinese wijsgeren, boeddhisme en de rust die zij lijken uit te stralen hebben altijd al een aantrekkingskracht op mij gehad. Ik ben me er altijd erg van bewust dat dit mijn leven is en ik het dan maar het beste kan leven volgens mijn eigen regels! ‘Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’, kon me daar vast weer verder bij helpen.

Vijf elementen
Nu moet ik zeggen dat ik soms boeken lees en delen daarvan ter kennisgeving aanneem en andere delen opzuig en toepas. Dit boek past voor mij in die categorie. De samenvatting achterop meldt onder meer: “De Traditionele Chinese Geneeswijze verdeelt alle energie in de vijf elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Elk element speelt een specifieke rol in de aanmaak en het in stand houden van energie. In dit boek legt Jeanine Hofs uit welke rol ieder element speelt in jouw energiebalans en wat dit voor jou betekent.”

Aan de slag en in balans
Ben je afgehaakt omdat dit wel erg zweverig klinkt? Niet doen, kom terug! Het boek is praktisch ingericht, met eerst de theorie over een bepaald element en vervolgens een checklist om te kijken hoe het met jouw energie staat en om deze weer in balans te krijgen. Want als je in balans bent, gaat alles in je leven beter. Alles wat bestaat wordt ingedeeld in één van de vijf elementen. De seizoenen, delen van de dag, organen, smaken, emoties et cetera. Op die manier kun je verbanden leggen en oplossingen vinden.

Wat ik meeneem
Zoals aangegeven neem ik sommige onderdelen uit het boek ter kennisgeving aan, die passen niet helemaal in mijn leef- en denkwereld. Wat mij de ogen heeft geopend is dat alles energie is, heeft en geeft. Dat ik hier in het westen niet meer echt volgens de natuur leef. Is het donker? Doe je een lampje aan. In de winter zin in aardbeien? Liggen gewoon in de winkel. Verveel ik me? Daar is netflix. De natuurlijke balans die onze grootouders hadden, wordt sneller verstoord. Per element doe je een checklist om te kijken hoe het er bij jou voor staat. Vervolgens worden oefeningen genoemd die je kunt doen om weer in balans te komen.

Enkele praktische oefeningen uit dit boek heb ik toegepast, om te kijken of en wat het wat deed of uit nieuwsgierigheid. Zoals voor jezelf zorgen,  zorgen voor een juiste zorgbalans, beter aarden, je hoofd opruimen en het doen van de bodyscan. Ik kan zeggen dat ik bewuster ben geworden van mijn energie en de (dis)balans erin. Het boek geeft praktische handvatten om ermee aan de slag te gaan. Je moet wel interesse hebben in de chinese of alternatieve geneeskunde. Anders is het wellicht te zweverig.

Lijkt het je wat? Bekijk dan het boek (op bol.com): Blijvend meer energie volgen de vijf elementen

Jessica Fiks
Jessica Fiks
Mede-eigenaar van Mijn Levensreis. Door te genieten en een positieve bril op te zetten, leef je bewust jouw leven. De beste tijdsbesteding toch?
Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis routekaart

 

Download gratis

Wat vind jij?
Laat hieronder een reactie achter…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis routekaart

 

Download gratis

Nog meer lezen?
Meer inspiratie voor motivatie & positiviteit

Kan niet, mag niet: wie zegt dat?

Kan niet, mag niet: wie zegt dat?

Herkenbaar? Je hebt een nieuw idee, dat buiten de gebaande paden gaat en bent er enthousiast over. Je vertelt het en je krijgt te horen: ‘Heb je er goed over nagedacht?”, ‘Waarom wil je dat?’, “Het is toch goed zoals het is?’, “Ik zou het niet doen’ en noem ze maar...

Lees meer
Oprah Winfrey inspireert nog altijd

Oprah Winfrey inspireert nog altijd

Eén van de redenen waarom wij mijn levensreis zijn gestart, is omdat wij elkaar willen inspireren met levensverhalen. Onlangs las ik een boek van Oprah Winfrey. Zij deelt in haar boek inspirerende levenslessen over wat zij allemaal heeft doorstaan en de weg die zij...

Lees meer

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis routekaart

 

Download gratis

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community