boekentip boekrecensie oprah winfrey wat ik zeker weten inspirerende boeken motiverende verhalen
BlogInspiratie

Oprah Winfrey inspireert nog altijd

boekentip boekrecensie oprah winfrey wat ik zeker weten inspirerende boeken motiverende verhalen

Eén van de redenen waarom wij mijn levensreis zijn gestart, is omdat wij elkaar willen inspireren met levensverhalen. Onlangs las ik een boek van Oprah Winfrey. Zij deelt in haar boek inspirerende levenslessen over wat zij allemaal heeft doorstaan en de weg die zij heeft afgelegd om tot zichzelf te komen. 

De talkshows van Oprah vond ik altijd inspirerend. Ik dacht dat het boek heel Amerikaans zou zijn, maar dat is niet het geval. Het is een inspirerend boek en geeft een inkijkje in haar leven. Vol  levenslessen en voor iedereen toepasbaar.

Het boek van Oprah Winfrey heet: Wat ik zeker weet. Deze titel is ontstaan doordat iemand tijdens haar talkshow ooit eens aan haar vroeg: ‘Vertel eens Oprah wat weet je zeker in het leven?’ Sindsdien houdt die vraag haar dagelijks bezig.

Je staat zelf aan het roer van jouw leven

Wat mij erg is bijgebleven is dat zij op 21-jarige leeftijd erachter kwam dat zij zelf aan het roer van haar leven staat. Dat hoe jij jouw leven invult, bepaalt of je het ultieme levensgeluk kunt ervaren. Zie het leven als een schilderij, jij houdt die de kwast in handen, vertelt ze in. Dat is wat wij ook vinden en wij gunnen het anderen ook om bewust het leven te leiden. Alleen jij kan de verandering maken die je in je leven wilt zien.

Veerkracht in haar leven

Hoe Oprah omgaat met tegenslagen is in haar boek ook te lezen. De openheid en veerkracht waarmee ze dat doet is heel inspirerend. Zij schaamde zich toen via de bladen naar buiten kwam dat zij door misbruik zwanger is geweest en ze voelde verraad doordat een familielid dit naar buiten bracht. Zij had het gevoel dat iedereen in haar omgeving hierdoor op haar neer zou kijken, echter gebeurde het tegenovergestelde en was er begrip. Haar dieptepunt kon zij omzetten naar een startpunt van een nieuwe levensweg. Ze kwam erachter dat de schaamte die ze al die jaren had helemaal niet nodig was geweest als ze zelf in haar kracht was gaan staan. Hoe dapper!

Positiviteit & motivatie

Naast de vele levenslessen zit het boek ook vol positiviteit, zoals hoe zij haar beste vriendin Gayle ontmoette en over waar zij dankbaar voor is in haar leven. Zo heeft zij ook het gevoel dat wat je uitdraagt naar anderen je op een bepaalde manier ook weer terugkrijgt in jouw leven.
Zij wil ook leven vanuit haar intuïtie. In haar boek inspireert ze jou ook om dat te gaan doen. Wat wil je in het leven? Wat geeft je gevoel aan? En wat is de beste manier om dit in gang te zetten?

Haar boek bestaat uit thema’s zoals vreugde, veerkracht, dankbaarheid, mogelijkheden et cetera. Het heeft korte verhalen die je verschillende inzichten kunnen geven. De manier waarop het is geschreven is erg fijn. Je kunt elke keer weer een verhaal lezen dat je weer een nieuw inkijkje in haar leven geeft. Tegelijk doe je zelf ook nieuwe inzichten en inspiratie op.

Hoe toepasselijk is het dat op de achterkant van het boek staat: ‘Wat ik zeker weet: Je reis begint met de keuze om op te staan, eropuit te gaan en ten volle te leven. – Ophrah Winfrey’

chantal
Chantal Nijhof
Mijn naam is Chantal en ik ben al sinds mijn zeventiende werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ik heb wel op meerdere momenten in mijn leven een andere richting gekozen en ik probeer de weg te kiezen wat ik graag wil en niet wat anderen doen. Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik probeer altijd bij mijn gevoel te blijven. Als iets niet goed voelt, dan is het tijd om jezelf te analyseren en te kiezen voor verandering!
Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

ontvang gratis

Wat vind jij?
Laat hieronder een reactie achter…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Nog meer lezen?
Meer inspiratie voor motivatie & positiviteit

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit mijn comfortzone gaan, laten zien dat ik meer kon dan ik dacht. Al eerder schreef ik een blog over dat het roer bij mij omging. Dat leidde tot een vitale 2.0-versie van mijzelf. En zo bevond ik mezelf vorig jaar ineens op het parcours van MudMasters in...

Lees meer
Welke rol speel jij in jouw leven?

Welke rol speel jij in jouw leven?

In 2022 ga ik zelf weer een reis maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik sta aan de start van de NLP Practitioneropleiding. Tijdens mijn kennismakingsgesprek ging het onder meer over rollen en de vraag: wie ben je? De dagen vliegen voorbij. We rennen en...

Lees meer

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Ontdek jouw levensreis
bewust vanuit jezelf

Via welke route kom je op jouw reisbestemming? Leef jij jouw leven, of het leven dat anderen jou opleggen en van je verwachten?
Neem het stuur zelf in handen!
Download gratis onze routekaart met basiswaarden voor jouw levensreis.

De routekaart is onderweg naar je inbox!