Ochtenroutine
BlogMindfulness

Bewust kiezen: wat bedoelen we?

Ochtenroutine

Het klinkt misschien zo groot, bewust keuzes maken. We bedoelen echt niet dat je alles overboord moet gooien en morgen aan een trektocht in de Himalaya moet beginnen. Alleen, wees jezelf bewust van alle keuzes die je maakt op een dag. Helpen die keuzes je vooruit, of zou je eigenlijk iets anders willen?

Neem je koffie of thee, ga je snoozen of spring je direct je bed uit?Ben je aan het afvallen? Dan is het misschien beter om die pizza te laten staan.  Wil je meer rust in je hoofd? Zet dan je telefoon wat eerder op stil of leg hem in de keukenkast en ontspan met een boek. Ga je met een knoop in je maag naar je werk? Waar komt dat door. Is het je werk, zijn het je collega’s, mis je uitdaging of heb je juist te veel op je bord? Welke rol speel jij en welke keuzes kun je maken om jouw leven beter in te richten voor jouw geluk?

Dat klinkt eenvoudig, dat weten wij ook. Je hebt veel ballen in de lucht te houden: werk, familie, gezin, je gezondheid en vitaliteit en weet ik wat nog meer. Het is makkelijk om maar gewoon door te leven. Alleen, welk leven leid je dan? Door bewust stil te staan bij keuzes, kun je je leven inrichten zoals jij het wilt.

Welke keuze heb je vandaag gemaakt, waarvan je niet eens doorhad dat het een keuze was? Deel het hieronder en wellicht zie je jouw keuze terug in een volgende blog!

chantal
Chantal Nijhof
Mijn naam is Chantal en ik ben al sinds mijn zeventiende werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ik heb wel op meerdere momenten in mijn leven een andere richting gekozen en ik probeer de weg te kiezen wat ik graag wil en niet wat anderen doen. Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik probeer altijd bij mijn gevoel te blijven. Als iets niet goed voelt, dan is het tijd om jezelf te analyseren en te kiezen voor verandering!
Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

ontvang gratis

Wat vind jij?
Laat hieronder een reactie achter…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Nog meer lezen?
Meer inspiratie voor motivatie & positiviteit

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit mijn comfortzone gaan, laten zien dat ik meer kon dan ik dacht. Al eerder schreef ik een blog over dat het roer bij mij omging. Dat leidde tot een vitale 2.0-versie van mijzelf. En zo bevond ik mezelf vorig jaar ineens op het parcours van MudMasters in...

Lees meer
Welke rol speel jij in jouw leven?

Welke rol speel jij in jouw leven?

In 2022 ga ik zelf weer een reis maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik sta aan de start van de NLP Practitioneropleiding. Tijdens mijn kennismakingsgesprek ging het onder meer over rollen en de vraag: wie ben je? De dagen vliegen voorbij. We rennen en...

Lees meer

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Ontdek jouw levensreis
bewust vanuit jezelf

Via welke route kom je op jouw reisbestemming? Leef jij jouw leven, of het leven dat anderen jou opleggen en van je verwachten?
Neem het stuur zelf in handen!
Download gratis onze routekaart met basiswaarden voor jouw levensreis.

De routekaart is onderweg naar je inbox!