BlogMotivatie

5 Tips om de passie in je werk terug te vinden

Dat plezier in je werk belangrijk is, weet je ongetwijfeld wel. Alleen soms is het zo dat je op een kruispunt staat en je jezelf afvraagt: ‘welke kant ga ik uit? Hoe komt het dat ik op dit kruispunt ben beland?’ Als je met lood in je schoenen naar je werk gaat en je plezier in je werk kwijt bent, is het tijd om te kiezen voor verandering. 

1. Doe jij je werk met plezier?

Soms kan een nieuwe uitdaging fijn zijn en is het tijd om eens een andere weg in te gaan slaan. Heb je een droom? Waarom zou je langer wachten om die in gang te zetten? Het is zo zonde als jij je droom uitstelt en ondertussen geen voldoening meer haalt uit je huidige werk. Financiële onzekerheid kan één van de redenen zijn om te blijven zitten waar je zit, alleen kijk dan eens hoe jij stap voor stap je droom in gang kunt zetten? Of zorg voor een financiële buffer waardoor je zeker weet dat je het een bepaalde tijd kunt uitzingen.

2. Leg de lat niet te hoog

Perfectionisme kan ervoor zorgen dat je te veel van jezelf vraagt, dit breekt je na verloop van tijd op. Iets voelt dan altijd te hoog gegrepen, je haalt geen voldoening uit je werk en uiteindelijk zorgt dit ervoor dat jij je werk niet meer leuk vindt. Hoe ga je de strijd aan met perfectionisme? Waardeer jezelf om wie je bent en wat je doet, zoek geen erkenning van een ander. Maak je een keer een fout? Dan is dat zo, iedereen maakt fouten en leer ervan.

3. Zorg dat jij ‘losgekoppeld’ bent van je werk

Soms kan werk een onderdeel van je worden. Je eigenwaarde hangt eraan vast, gaat je werk niet goed? Dan voel jij je ook niet goed. Vergeet niet: zonder werk heb jij ook bestaansrecht en ben je gewoon nog de persoon die je voorheen ook was. Zorg dat jij tijdens je werk meer bewust wordt van je omgeving. Pak momenten waarop jij je aandacht vestigt op hoe jij jezelf voelt, zelfzorg is belangrijk.

4. Grenzen aangeven

Je kent het vast: die klant die nog net even wat meer van je vraagt of een collega die een stapje meer van je verwacht. Nee zeggen is één van de lastigste dingen. Alleen, doe je het niet dan doe jij uiteindelijk toch weer dat vervelende klusje. Grenzen aangeven op je werk is ingewikkeld en tegelijkertijd iets wat je het beste kunt doen om je werkplezier te behouden. Houdt dit in dat je volmondig nee moet zeggen als je er niet mee eens bent? Nee, zeker niet. Belangrijk is dat je eerlijk en open communiceert en jezelf blijft.

5. Pak voldoende rust

Heb je het gevoel dat je gestrest of te druk bent en de passie voor je werk mist? Wil je die terug? Pak eerst je rust, soms kun je deze vraag niet direct beantwoorden. Gun jezelf rust en analyseer daarna de situatie waardoor jij je zo voelt en wat je eraan kunt doen. Geeft je intuïtie aan dat het tijd is voor verandering? Werk dit dan stap voor stap voor jezelf uit. Blijf vooral niet in kringetjes denken want dat is erg vermoeiend!

In onze gratis routekaart ‘Ontdek jouw levensreis’, komen herkenbare situaties terug. Naast deze routekaart geven wij jou ook inspiratie om jouw levensreis in te richten. Download dan gratis onze routekaart en ga aan de slag!

chantal
Chantal Nijhof
Mijn naam is Chantal en ik ben al sinds mijn zeventiende werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ik heb wel op meerdere momenten in mijn leven een andere richting gekozen en ik probeer de weg te kiezen wat ik graag wil en niet wat anderen doen. Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik probeer altijd bij mijn gevoel te blijven. Als iets niet goed voelt, dan is het tijd om jezelf te analyseren en te kiezen voor verandering!
Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

ontvang gratis

Wat vind jij?
Laat hieronder een reactie achter…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin deze tip!

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Nog meer lezen?
Meer inspiratie voor motivatie & positiviteit

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit je comfortzone: gewoon doen!

Uit mijn comfortzone gaan, laten zien dat ik meer kon dan ik dacht. Al eerder schreef ik een blog over dat het roer bij mij omging. Dat leidde tot een vitale 2.0-versie van mijzelf. En zo bevond ik mezelf vorig jaar ineens op het parcours van MudMasters in...

Lees meer
Welke rol speel jij in jouw leven?

Welke rol speel jij in jouw leven?

In 2022 ga ik zelf weer een reis maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik sta aan de start van de NLP Practitioneropleiding. Tijdens mijn kennismakingsgesprek ging het onder meer over rollen en de vraag: wie ben je? De dagen vliegen voorbij. We rennen en...

Lees meer

Kies jouw levensreis
bewust vanuit jezelf 

Ontdek jouw weg naar geluk met de gratis inspiratie gids

 

Ontvang gratis

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Meedoen

Ontdek jouw levensreis bewust vanuit jezelf

Ontdek jouw route!

Mijn Levensreis online gids bewust leven keuzes maken genieten

Doe mee op onze

Facebook community

Ontdek jouw levensreis
bewust vanuit jezelf

Via welke route kom je op jouw reisbestemming? Leef jij jouw leven, of het leven dat anderen jou opleggen en van je verwachten?
Neem het stuur zelf in handen!
Download gratis onze routekaart met basiswaarden voor jouw levensreis.

De routekaart is onderweg naar je inbox!